My Precious Buddies:)

Daisypath

Daisypath Coretan Kehidupan_ck

"U may hurt me with a truth but don't satisfy me with a lie"


Dah baca? Jom komen sikit?^^

Latest Karya

Latest Karya

21 October 2011

::Pengumuman::

Assalamualaikum dan salam sejahtera semua,

Coretan kali ini bukanlah berkisar berkenaan dengan Aurora Hidupku ataupun Qaseh Nuralia Imani seperti yang anda harapkan. *maaf, sorry, biane*

Disini saya ingin memaklumkan bahawa selepas ini, saya akan membawa dua buah coretan baru ke dalam laman ini iaitu Love Make Me Smile dan juga My Dearest Girl. Jangan salah faham dek kerana judul, kisah ini masih menggunakan bahasa melayu sebagai bahasa utama penulisan.

Di sini saya sertakan sedikit corat coret kedua buah kisah ini :

: :Love Make Me Smile : :
Sinopsis:
Sebuah kisah cinta komedi romantik antara Nasha Athiera, seorang gadis periang yang lurus bendul, dan Amar Adwan seorang jejaka angkuh yang suka perasan bagus. Cinta yang pada asalnya hanyalah sebuah penipuan dan kepura-puraan telah bercambah membawa mereka berdua ke satu tahap yang mana mereka mulai merasakan wujudnya 'Cinta sejati'. Namun cinta sejati tidak akan di katakan sejati selagi tidak di uji dengan bermacam dugaan. Mampukah Ammar Adwan merendahkan egonya untuk menyatakan cinta pada Nasha Athiera? Adakah Nasha Atiera hanya akan pasrah dan bersetuju dengan calon menantu pilihan emaknya setelah letih menunggu pengakuan cinta dari Ammar Adwan yang di rasakannya seperti menunggu bulan jatuh ke riba?


Ammar Adwan  
Nasha Atierah 
Amir Adwa 
Zehra
Diana
Afieqa
Encik Abd Razak: : My Dearest Girl : :
Sinopsis

Siapa kata si tomboi tak cantik? Siapa kata si tomboi tak ada perasaan? mereka juga manusia biasa. mereka pasti punya sebab tersendiri kenapa mereka jadi begitu. siapa anda untuk menghukum mereka kalau anda tidak kenal mereka? tidak tahu cerita masa silam mereka?

My Dearest Girl, mencoret kisah hati seorang gadis brutal, Nurul Naimatul Haziqa yang keras pada luarannya namun amat rapuh secara emosi. hidupnya yang amai damai telah bertukar 360 darjah apabila dia memulakan pengajian di sebuah kolej. di sini, dia bertemu dengan Nazeem Zaquan, seorang pelajar senior yang sememangnya terkenal di kolej tersebut dengan perangai buruknya. pertama kali berjumpa, mereka telah bergaduh besar sehingga mereka di jatuhkan hukuman. masing-masing mula memasang dendam. masing-masing tidak mahu kalah. Nazeem Zaquan tidak pernah tahu bahawa musuhnya itu adalah seorang perempuan. sehinggalah..

Nazeem Zaquan
Nurul Naimatul Haziqa
Amirul Fitrie
Jasmine
Hakimie


: : creadit kpd pemilik idea asal yang menjadi asas untuk saya merealisasikan impian mereka : :
saudari Azilah [ Love Make Me Smile]
saudari Nor Madihah [ My Dearest Girl]


sekian, wasalam
Arin

2 comments:

idA said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

salam dik..alahai tak sabar nak tunggu ..citer ni..

Aida Sherry said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

cik writer...cepat2 yea karang cerite.....
jgn lupa lak nak sambung cite aurora hidupku...